Blog

Mans ferides per l’entrenament de Crossfit , per Brenda Montserrat.

Tot i protegir-nos de la millor manera amb guants, calleres, tape i un llarg d’etcèteres, les mans sempre pateixen. Per tant, és important que, tot i protegir-nos, fem un bon manteniment de les mans per tal que no acabin obertes i amb ferides. Desde Crossfit Loom hem volgut deixar-vos uns consells que us faran més fàcil augmentar la càrrega dels entrenaments sense patir molèsties a les mans o en el cas que ja les tingueu, us ajudarà a recuperar-vos més ràpidament.

1.- CONSELLS SI TENS CALLS INTACTES (sense ferida)*

Durant l’entrenament: cal mantenir les mans seques, que no es quedin humides en cap moment. Si et suen les mans o et rellisquen posa’t magnesi. Però atenció el magnesi no treu ni calma el dolor! Posar-ne en excés no t’ajudarà, al contrari, farà que se’t ressequi més la mà i sigui més fàcil que apareixin ferides! Fregar les pilotes de magnesi una sola vegada contra cada mà és suficient.

A casa: si notes que els calls sobresurten de la teva mà, com si tinguessin relleu, cal nivellar-los. Agafa una pedra tosca (conegudes com a pedra pomez) i frega els calls contra la pedra fins que quedin a nivell de la resta de la teva pell.

Si tens tallacalls, com els que venen a diversos supermercats, pots fer-ho servir però amb cura de no fer-te cap ferida.

2.- CONSELLS SI JA TENS FERIDA (UN CALL OBERT)/ M’acabo d’obrir les mans, què faig?

Primer de tot rentar-te les mans amb aigua i sabó, després caldrà retallar tota la pell morta que quedi al voltant de la ferida. Si la ferida sagna netejar amb sèrum salí o aigua i presionar amb una gasa estèril fins que pari el sagnat.

Què faig si la ferida és oberta, té un color molt rosat brillant i, possiblement, algun punt sagnant?Aplica sulfadiazina argentica (Silvederma) a la zona de la ferida sense sobrepassar els límits de la ferida i col·loca una gasa estèril seca damunt. Tapa-ho tot amb esparadrap de manera que la ferida quedi ben coberta. Deixar tapat i tornar a curar cada 24h.

Què faig si la meva ferida és oberta, però la pell és d’un color rosat pàl·lid? Aplica blastoestimulina a la zona de la ferida sense sobrepassar els límits i deixa-ho destapat. La blastoestimulina es pot aplicar tantes vegades com vulguis al llarg del dia.

Esperem que us serveixi!! Ens veiem al Box
Deja un comentario